Десетото издание на „Дните на Православното кино“ в Ловеч ще започне в понеделник, 6 март, от 18:00 ч. в параклиса на новата катедрала „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Ловеч.

Инициативата ще бъде открита от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, а началото на прожекциите ще бъде отбелязано с филма на журналиста Ангел Бончев „Светителят хирург“, посветен на великия учен, светец и благодатен чудотворец Св. Лука Войно-Ясенецки.

Инициативата включва и други интересни ленти, разказващи за Градината на Пресвета Богородица Св. Гора Атон, както и за съвременните подвижници на благочестието Св. Силуан Атонски и грузинския старец Гавриил Ургебадзе. Един от филмите пък ще ни запознае с драматичната съдба на известния руски предприемач и благотворител Инокентий Сибиряков, завършил живота си като смирен монах на Св. Гора Атон.

По традиция прожекциите ще се състоят всеки понеделник от 18:00 ч. от втората до петата седмица на Великия пост. Мястото на събитието е параклисът „Въведение Богородично“ на новата катедрала „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на града.

Входът е свободен. Очакваме ви.

Източник: http://bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × five =