Енорията при храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в Трявна изказва благодарност за оказаната подкрепа.

В края на месец август ви запознахме със стремежа на енорията при новоизградения храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в гр. Трявна за извърши довършителни строителни дейности и да снабди енорията с литература за библиотека и за неделното училище (ТУК).

Отец Николай, председател на църковното настоятелство, с радост съобщи, че оказаната помощ е надминала очакванията. Строителните дейности  не само са привършени, но с останалите средства е била изградена и чешма в олтарното пространство. Църковното настоятелство изказва своята благодарност на всички дарители, споществователи и участници както в осъществяването на строителните мероприятия, така и в снабдяването с литератера за неделното училище и заплануваната библиотека към Тревненска духовна околия. Особено присърце подетото дело са приели иконом Дамян Делов (архиерейски  наместник на Трънска духовна околия); г-н Александър Тодоров ( от издателство „Православна Класика“); г-жа Мая Проданова; г-жа Христина Андонова; г-жа Нина Живкова; г-жа Златина Каравълчева, за което църковното настоятелство изказва окгромната си признателност.  Църковните настоятели благодарят на всички останали, които да отделили от средствата и времето си за изграждането на храма, неделното училище и библиотеката и молят всеподателя Бога да им въздаде за положените усилия. В тази връзка благодарният отец Николай посочва, че „едно дело ,за да бъде успешно и благословенно не може да бъде извършено от сам човек, а трябва да бъде извършено в единство и единомислие на цялата Църква.

Сред задачите по пълното привършване на храма остава единсвено изграждането на втория (аполстолски) ред на иконостаса, който включва 12 икона на св. Апостоли и една икона на Тайната вечеря. Общата стойност на проекта е 1400 лв., от които са набавени почти половината –  600 лв. Църковното настоятелство и отец Николай се надяват, че с общи усилия и тази неголяма сума ще бъде събрана и иконостасът завършен за предстоящия Храмов празник на 6 декември – повече може да се прочете ТУК.

Галерия:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 − 4 =