Да помогнем на Дани в борбата до пълното му възстановяване!

През месец юни се запознахме със случая на племенника на презвитера Светлана Еленкина, Дани, който се бори, за да възстанови своето здраве.

До втората половина на 2018 г. Йордан (32 г.) живее в Маями, успешно се развива в областта на недвиживите имоти и се подготвя за сватба през януари 2019 г. През ноември 2018 г. обаче, по време на планова операция, Дани претърпява инсулт, който предизвиква парализа на дясната половина на тялото и загуба на възможност за говор. Младият човек започва тежка, но и упорита борба, за да възстанови възможността си както да се движи, така и да разговаря. За съжаление, на шестия месец от усилията годеницата му се отказва от борбата.

Дани и неговата майка, която неотклонно полага грижи да него, се установяват в Сарасота и се издържат от социалната помощ, която получават. За да си позволи интезивните необходими възстановителни терапии, семейството подема благотворителна кампания, която, благодарение на всички вас, дава благотворни резултати. Дани постепенно най-напред започва да преодолява парализата в дясната част на тялото, движи се с помощта на бастун, а днес, година по-късно, с приятели посещава и фитнес, където допълнително прави двигателни упражнения.  Благодарение на събраните помощи, Дани е записан на активна говорна терапия в Орландо и вече прави усилия да съставя изречения.

Посигнатият с много усиля успех стана възможен благодарение на Божията помощ, упоритостта и вярата от страна на Дани, всеотдайността и любовта на неговата майка и близки хора и, не на последно място, подкрепата, материална и молитвена, на всички, които се отзоваха на апела за помощ. Нека продължим подкепата си да Дани, за да спечели окончателно в нелеката борба за пълното си възстановяване!

Всеки, който иска да помогне за рехабилитацията на Дани, може да го направи на следната сметка:
FIRST INVESTMENT BANK AD
SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG22FINV91502017323183
PETKO STEFANOV ELENKIN

За дарители в чужбина, които използват Venmo и Zelle apps: Galina.Jordan@gmail.com 941-807-7609 (Галина Йорданова, майката на Дани).

Свързани публикации:

Да помогнем на Дани да върне усмивката си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × one =