На 14 ноември от 18 ч. в залата на на Софийска митрополия на ул. „Калоян“ № 7 ще се състои представяне на изданието за незрящи “Иконите разказват”. Събитието се провежда с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Книгата „Иконите разказват“ е съвместен проект на Центъра за образователни инициативи Двери и Западно- и Средноевропейска св. митрополия, реализиран с благословението на Св. Синод на БПЦ.

Подготвена на брайлово писмо, книгата „Иконите разкзват“ е част от мисията на Църквата сред незрящите. Изданието запознава на своите читатели с основните християнски празници, техния евангелски произход и значение, както и с иконографското им изобразяване. Четящият придобива не само фактологическа представа за символиката на иконата, но има и възможността да утвърди своето познание чрез специално адаптирани за незрящи варианти на икони от Рилския манастир. Аедиофайловете с разкази за празниците са записани с гласа на църковния певец Никола Антонов.

На представянето ще можете да се срещнете с хората, направили възможно създаването на книгата и адаптацията й за незрящи.

Заповядайте!

Събитието във Фейсбук – ТУК.

Свързани публикации:

Излезе нова образователна книжка: „Иконите разказват. 21 икони от Рилския манастир“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 6 =