Енорийските срещи „Архангелова сряда” в духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” продължават. 

Продължава и темата, на която са посветени те през месец ноември – бракът, семейството и възпитанието. Втората среща от програмата премина при голям интерес към темата за свободата и зависимото поведение в брака – иконом Василий Шаган и Юлия Христова, богослов и психолог, дадоха ценни практични съвети и насоки и отговориха на въпросите на публиката.

Следващата среща в сряда ще бъде в навечерието на Въведение Богородично – деня на християнското семейство. На 20 ноември от 18.00 ч. наш гост ще бъде доц. д-р Мариян Стоядинов от Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”. Темата на лекцията – „И вие, бащите, не дразнете децата си” /Еф. 6:4/ насочва вниманието към един важен и много актуален проблем, свързан със семейството и възпитанието, а именно бащинството. Днес все по категорично се говори за проблемите, които влече след себи си възпитанието при отсъстващ баща в семейството, но не по-малко важно е и къкво влияние ще окаже върху живота на детето и един присъстващ баща. Доколко осъзната е тази роля и по други въпроси, свързани с бащинството, ще сподели своето мнение гостът на „Архангелова сряда” – доц. д-р Мариян Стоядинов.

До края на месец ноември предстои още една среща, свързана със семейството, на която психолозите Емилия Бойчева и Милена Петрова ще предложат своята глдна точка и препоръки по темата: „Помощ, детето ми скучае!”.  Заповядайте в Духовно-просветния център на ул. „27 юли” № 9 в сряда от 18.00 ч. Следете и за програмата за следващия месеца.

За да подкрепете просветната дейност на енорията:
„Банка ДСК” IBAN: BG90STSA93000026427478
титуляр на сметката: храм „Св. Николай Чудотворец” Варна

Източник: http://arhangel.bg/

Свързани публикации:

Нова просветна инициатива в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + 5 =