Продължават януарските срещи в „Архангелова сряда” в Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“ във Варна:

Както споменахме миналия път, втората сряда (на 22 януари) ще посветим отново на темата за родителството и възпитанието. В тази връзка ще бъде прожектиран филмът „Дървото на живота” (САЩ, 2011),награден със Златна палма за най-добър филм (Кан 2011) и предложен за Оскар за най-добър филм, режисура и операторско майсторство.

Определян от критиците като „експериментална фентъзи драма”, филмът има дълбоки библейски корени. В основата на сюжета са спомените на мъж на средна възраст за неговото детство в Тексас през 50-те години на 20 век. Действието се развива на фона на разказ за сътворението на света. Джек (Шон Пен) си спомня миналото, отношенията с баща си (Брад Пит), майка си (Джесика Частейн) и братята си. Спомня си своите първи душевни травми и разочарования и как се променят разбиранията му за света. В паметта му звучат думите на майка му, че можеш да изживееш живота си по два начина: по законите на природата или съгласно благодатта. Първият начин е лесен – по течението, а вторият – труден, следвайки любовта. Само че, когато обичаш, животът няма да прелети безследно край тебе. Въз основа на това е изграден целият филм, между тези две начала: земното и неземното, мигновеното и вечното.

Заповядайте! 22 януари, начало – 18.00 ч. Мястото – Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” – Варна, ул. „27 юли” № 9.

Източник: http://arhangel.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × one =