На 30 март в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин, бе подредена и поставена изложба на картини, макети, есета и стихотворения на деца от Област Видин, участвали в Националния конкурс „Бог е любов“.

В XVI-я пореден брой на конкурса се включиха над 13 училища, 100 творби и 90 участника-деца, които показаха своя талант, както в рисуването, така и в моделирането и в литературата.

Постъпилите в Регионалното управление по образованието – гр. Видин творби бяха разгледани и оценени по достойнство от нарочна комисия, която в съответните категории оцени първо, второ и трето място. Отличените произведения ще бъдат изпратени в София, където на национално ниво ще бъдат разгледани и заедно с останалите произведения от цялата страна ще бъдат оценени.

Комисията бе в състав: Владко Вълчев, ст. експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – Видин, председател, и членове на комисията – Белоградчишки епископ Поликарп, Видинска света митрополия, Нели Петрова Еремиева, гл. учител по български език и литература в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Ново село, и Андрей Венчов Трифонов, ст. учител по изобразително изкуство в СОУ „Любен Каравелов“, гр. Видин.

Изложбата се организира от РУО-Видин и Видинска света митрополия с любезното съдействие на участвалите в конкурса училища и цели да запознае видинската общественост с таланта на своите деца, както и да поощри малчуганите в техния труд и усърдие.

Награждаването с грамоти за участие от страна на РУО-Видин и Видинска света митрополия на отличените и участниците в конкурса от Видинска област ще бъде направено до края на месец май в гр. Видин. Обявяването на резултатите от Националния конкурс „Бог е любов“ и награждаването на отличените участници ще бъде през месец юни т. г. и ще се проведе в Троянския манастир.

Изложбата ще може да се види от гражданите и гостите на Видин до 5 април 2017 г.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2mY1tLM

Източник: http://bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty + eighteen =