Патриарх Неофит благослови второто издание на кампанията „Великден за всеки“, кампанията продължава.

Заседание на обществения съвет на националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ се състоя в навечерието на Страстната седмица. Омбудсманът Мая Манолова, под чийто патронаж се провежда кампанията, и представители на партньорите на благотворителната инициатива: БПЦ-БП, БЧК, БНТ, БНР, Български пощи, НОИ и др. се събраха в сградата на Българския червен кръст, за разпределението на събраните до този момент средства по кампанията. Българската православна църква бе представлявана от Негово Преосвещенство Мелнишки еп. Герасим – главен секретар на Светия Синод.

Благодарение на кампанията, която се организира с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, до Възкресение Христово близо 16 хиляди пенсионери от всички общини в страната ще получат ваучери за пазаруване на стойност по 20 лева за големия християнски празник. Ще продължи и раздаването на пакети с храни при храмовете в различни епархии.

Кампанията се реализира с набиране на средства и раздаване на ваучери за пазаруване, както и чрез набиране на хранителни продукти чрез акцията „Купи и сподели“, която се провежда в различни магазини в страната.

Вече бяха раздадени такива хранителни пакети в Търговище, а за Лазаровден кампанията подпомогна и хората от Врачанската епархия в знак на християнска любов към ближния и съпричастност.

Инициативата е насочена към пенсионерите, чиято пенсия надвишава с малко прага от 314 лв. и няма да получат помощ за Великден от правителството. Тя има за цел да помогне на възрастните хора да посрещнат спокойно големия християнски празник.

319 хиляди лева са събрани до сега, от които 15 х. чрез SMS-и, като преводите на на сметката на кампанията и събирането на средства продължават до края на месеца. Очаква се до приключването на това второ издание на кампанията да бъдат събрани от дарители още 200-300 хиляди, които ще бъдат допълнително разпределени за Гергьовден.

––

Кампанията можете да подкрепите с SMS на номер 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС; Обаждане на стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС; Банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията с титуляр Български Червен кръст (БЧК): IBAN: BG53UNCR70001522802795; Банков код: UNCRBGSF

Оn-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg Интернет платформата AMMADO – https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

Източник: http://bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 2 =