На 5 май във Видин се проведе награждаването на учениците от Видин и областта взели участие в XVI-ия Национален конкурс „Бог е любов”.

В конкурса от Видин и Видинска област взеха участие осемдесет и шест деца. На официална церемония трийсет и четири от тях бяха наградени за участие с отличия в първо, второ и трето място в конкурса от Видинска света митрополия и Регионалното управление на образованието – Видин.

В XVI-ия пореден брой на конкурса, се включиха осемдесет и шест участника, които показаха своя талант, както в изобразителното изкуство, така и в моделирането и литературата.

В четирите категории – проза, стихотворение, рисунка и приложни изкуства, учениците са отличени с първо, второ и трето място от специално назначена комисия в състав: Владко Вълчев, ст. експерт по обществени науки и гражданско образование и религия в РУО – Видин, председател и членове на комисията, Белоградчишки епископ Поликарп, Видинска света митрополия, Нели Петрова Еремиева, гл. учител по български език и литература в СУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Ново село и Андрей Венчов Трифонов, ст. учител по изобразително изкуство в СУ „Любен Каравелов“, гр. Видин.

Награждаването на учениците бе извършено в Актовата зала на СУ „Любен Каравелов”, гр. Видин.

След тържественото откриване, приветствие към участниците поднесоха Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и г-жа Марийка Василева, началник на РУО – Видин.

Епископ Поликарп благодари от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан на участниците в конкурса и пожела на децата здраве, радост и напредък в учението и усвояването на учебните дисциплини, както и да бъдат пример за любов на своите връстници, родители и приятели.

Г-жа Василева, също благодари на децата и на техните преподаватели за участието в Конкурса и ги подкани да бъдат все така усърдни в развитие на творческите си способности. Тя подчерта колко е важно да придобият Божията любов в сърцата си, та чрез нея да възрастват в добродетелния живот.

Учениците получиха по две грамоти и медали за участие, от Видинска митрополия и РУО-Видин, както и Илюстрована Библия, с антикварна стойност и иконичка с образа на Спасителя, който хлопа на сърдечната врата на всеки човек и желае да му бъде Спасител, опора и радост в живота, за благословение и духовно поощрение.

В залата бяха изложени и някои от творбите на учениците, взели участие в конкурса „Бог е любов“.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2pNHJui

Източник: http://vidinskamitropoliya.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × four =