Кампанията приключи успешно: В МБАЛ „Св. Петка“, гр. Видин, ще бъде открит храм-параклис, посветен на св. Лука и св. Петка

Света Видинска митрополия публикува на своя сайт апел за довършване на болничния параклис във Видин.

На 7 април 2017 г., с благословението на Видинския митрополит Дометиан, бе дадено началото на строителството на храм-параклис в МБАЛ „Св. Петка“, гр. Видин.

Параклисът е посветен на св. Лука, архиепископ Симферополски-хирург и на св. Петка Търновска. Намира на първия етаж във видинската болница.

Първият етап на изграждането е завършен.

До момента параклисът е изграден със средства на дарители, като е изградена цялата му конструкция, закупена е камбана, монтирана е врата, поставен е и под.

За да бъде изграден окончателно параклисът и да бъде тържествено осветен, са необходими следните довършителни работи: а) Изписване на параклиса – 4 406 лв.; б) Изработване на иконостас, обзавеждане на светия олтар, владишки трон и аспирационен свещник – 6 780 лв.

Необходимите средства за закупуването на необходимата църковна утвар е: 11 186 лв. (единайсет хиляди сто осемдесет и шест лева)

Обръщаме се към гражданите на Видин, дарители от страната и извън нея, бизнеса, политическите партии, обществени и културни организации да подпомогнат събирането на средства, за да бъде изграден параклиса, който ще бъде духовна радост и утеха на болни и здрави наши съграждани и гости на Видин.

Средства могат да бъдат дарени в дарителската каса на входа на болницата, при директора на болницата, както и на сметка на катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин.

Банкова сметка:

Църква „Св. Димитър Солунски“, гр. Видин

IBAN BG19 TEXI 9545 1000 1511 00

BIC / SWIFT: TEXIBGSF

За храм „Св. Лука“

За параклиса http://bit.ly/2r0Z6ZR

Източник: http://vidinskamitropoliya.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 1 =