Приключила кампания. С ваша помощ Виталий Чеботар преодоля своите здравословни проблеми и успя да си намери работа в магазин.

За съжаление г-н Чеботар вече шести ден не успява да събере средства за лекарства за хроничния хепатит С, от който страда. Не получава помощ от бюрото по труда и не разполага с почти никакви средства за издръжка и наем, който не е заплатил за последния месец. Към неговото изпитание се прибавя и вероятно грипно заболяване, с което се бори през последните дни. Обръщаме се към всички, които биха могли да помогнат – с молитва, със средства или възможност за някаква работа, която да осигури доход на г-н Чеботар – той би бил безкрайно благодарен!

Да не оставяме в затруднение един свой ближен!

Обръщаме се към всички с нов апел в подкрепа на богослова Виталий Чеботар – предишните апели могат да бъдат открити ТУК и ТУК.

За съжаление, гн Чеботар все още е без работа, въпреки че търси такава.

Благодарение на Вашата помощ, Виталий приема лекарствата си за Хепатит С и се подложи на изследвания във връзка със стомашни проблеми. Според окончателните резултати, след последния престой на Виталий в болница в началото на месец април, се оказва, че г-н Чеботар страда хроничен гастрит на стомаха, който, ако не се лекува, може да се развие към стомашна язва, наличие на повишена стомашна киселинност и висок „лош” холестерол – 5,1 единици, стомашен вирус – хелиобактер пилори и наличие на чернодробна стеатоза (мазнини в черния дроб, вследствие на холестерола). Във връзка с хепатита Виталий за втори месец приема необходимите му медикаменти, след тримесечен прием трябва да се подложи на изследвания за състоянието си.

Трябва да се отбележи, че вследствие на лечението се отчита спад на холестерола с 0,3 единици – от 5,4 на 5,1 единици – благодарение на лекарството за сваляне  на „лошия” холестерол – Профилол Форте, закупено с Ваша помощ.

Във връзка със стомашния вирус, гастрита и киселините в стомаха на г-н Чеботар са предписани следните лекраства: Контралок, 20 мл., 2х1т.; Оспомокс, 1000 мг., 2х1т.; Фломилид, 500 мг., 2х1т.; Флотен, 2х1т.; Профилол Форте, 1х1 т и лекарствата за Хепатит С. Лекарствата за стомашните проблеми Виталий трябва да приема една седмица, след което да се подложи на тридневна хоспитализация за изследвания.

Всички тези лекарства,  с изключение на тези за Хепатит С, г-н Чеботар е закупил, благодарение на оказаната от Вас в Божие име помощ. Отново благодарение на Вашата помощ, г-н Чеботар може да посрещне и нуждите по предстоящата му хоспитализация в размер на около 120 лв.

 Витайли Чеботар се затруднява обаче да си набави лекарствата, които са му необходими за лечението на хроничния хепатит, който има (Саме 400, Карзил 90 мг., Есенциале форте N 300 мг. и Липовитан). Трябва да приема тези лекарства в продължение на още един месец. Изпитва и затруднения по своята издръжка, които се надява да реши постепенно с намирането на работа.

Той поддържа контакт със своите близки в Украйна, които обаче сами преживяват труден период и не са в състояние да му окажат помощ.

Прилагаме последната епикриза на г-н Чеботар, рецептите и бележки за закупените лекарства – след текста, по-долу.

Обръщаме се към всички, които биха желали да помогнат:  на Виталий Чеботар може да се помогне финансово, така с насока за работа. Той има опит в изготвянето на богословски и журналистически материали, владее отлично руски език и има опит като преводач – би бил благодарен за всякакви насоки за работа.

Работил е също като продавач консултант в магазини и супермаркети, сътрудник в офис и др. Живее в град Бургас. Може са бъде потърсен на следния телефон: 0879 68-61-46.

Всички, които биха искали да подкрепят финансово Виталий Чеботар, докато се лекува и търси работа, с която да се издържа, могат да го сторят на следния контакт:

Виталий Дмитриевич Чеботар

Банка ДСК – ЕАД

IBAN: BG20STSA93000019906555

BIC: STSABGSF

Защото Аз не искам смъртта на умиращия, казва Господ Бог; но обърнете се – и живейте! (Иез.18:32); Понасяйте един другиму теготите, и така изпълнете закона Христов (Гал. 6:2); .… милостта бива похвалявана на съда.  (Иак. 2:13)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five + 6 =