С Божия помощ и подкрепата, която всеки е могъл да окаже –  с молитва и средства – завърши направата на филм за отец Георги от с. Жегларци, предстои премиерата му.

На 9 юни в София за първи път ще бъде представен документалният филм „Пътят на воина“, посветен на отец Георги от с. Жегларци – наш съвременник, духовен отец и смел изповедник на православната вяра.
„Пътят на воина“ проследява вълнуващия жизнен път на отец Георги със силни кадри от последната година на живота му и от предсмъртните му проповеди.

Сценарист на филма е богословът и православен публицист Георги Тодоров, а режисьор и оператор е Христо Димитров–Хиндо, по-известен като сценарист и оператор на игрални и документални филми, сред които „Знаеш ли, бедни ми рибарю“ (2014), „Преводачката на черно-бели филми“ (2007), „Реката” (1995), „Тишина в Камбоджа” (1993)., „Баща” (1989) и др. Това е първият филм на продуцентска къща „Искони“.

Прожекцията ще се състои от 18.30 ч. в Руския културно-информационен център ( ул. “Шипка” № 34).

Премиерата е част от Международната конференция “Свето-Йоанови четения” (9 – 11 юни), която се провежда с благословението на патриарх Неофит по инициатива на църковното настоятелство при столичния храм “Св. вмчк Георги” – Ротонда. Програмата на конференцията може да видите тук.

Източник: https://www.pravoslavie.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 3 =