Приключила кампания. С ваша помощ Виталий Чеботар преодоля своите здравословни проблеми и успя да си намери работа в магазин.

Обръщаме се отново с апел в полза на г-н Виталий Чеботар. Последната и по-старите публикации в негова подкрепа може да видите тук.

На първо място сме задължени да предадем благодарността на г-н Чеботар към всички, които са се отзовали до този момент.

Благодарение на Вашата помощ Виталий успя да посрещне редица неотложни нужди: закупува лекарства за хроничния хепатит С, от който страда и лекарства против грип, който прекарва в началото на месец юни. За съжаление се оказва, че стомашния вирус Хелибактер пилори не се е повлиял от досегашното лечение и г-н Чеботар е бил принуден да си закупи по-силни лекарства – за имунохроматографските изследвания в тази връзка и лекарствата е послужила отново Вашата помощ. Следващите имунохроматографски изследвания са насрочени за 17 юли.

За съжаление общото физическо състояние на Виталий, което се характеризира с отпадналост, слабост и сънливост в продължение на месеци, налага пълни кръвни изследвания, изследвания на урината, ехографски изследвания на вътрешните органи и на щитовидната жлеза, и направление за ендокринолог. Частта от тази изследвания, която не се поема от Здравната каса, г-н Чеботар заплаща благодарение на Вашата подкрепа. Установени са проблеми със черния дроб и щитовидната жлеза, предписаните медикаменти са Euthox 25 mg, Селен 50 мг.

Препоръчани са и изследвания на захарен диабет, които струват 50 лв., но на тях г-н Чеботар не се е подложил, поради липса на средства. Изследванията, касовите бележки за похарченото и рецептите са приложени като снимков материал след края на текста.

С останалите средства от Вашата подкрепа Виталий заплаща наема си за юни (150 лв) и преживява месеца.

Опитите на Виталий да си намери работа досега са неуспешни, въпреки че все още очаква обещаното обаждане от последното си интервю. В България той няма близки, а близките му в Украйна са сами в затруднено положение. Той разчита на Бога, приятели и познати, които не са го забравили в нуждата му и Вашата, в Божие име, помощ.

Нека не отказваме помощ на нуждаещ се, докато успее да стъпи сам на крака – както Господ Сам е дълготърпелив към нас.

Обръщаме се към всички, които биха желали да помогнат:  на Виталий Чеботар може да се помогне финансово, така с насока за работа. Той има опит в изготвянето на богословски и журналистически материали, владее отлично руски език и има опит като преводач – би бил благодарен за всякакви насоки за работа.

Работил е също като продавач консултант в магазини и супермаркети, сътрудник в офис и др. Живее в град Бургас. Може са бъде потърсен на следния телефон: 0879 68-61-46.

Всички, които биха искали да подкрепят финансово Виталий Чеботар, докато се лекува и търси работа, с която да се издържа, могат да го сторят на следния контакт:

Виталий Дмитриевич Чеботар

Банка ДСК – ЕАД

IBAN: BG20STSA93000019906555

BIC: STSABGSF

paypal.me/VitaliyBG

Защото Аз не искам смъртта на умиращия, казва Господ Бог; но обърнете се – и живейте! (Иез.18:32); Понасяйте един другиму теготите, и така изпълнете закона Христов (Гал. 6:2); .… милостта бива похвалявана на съда.  (Иак. 2:13)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 − four =