Актуална информация – ТУК.

Понасяйте един другиму теготите, и така изпълнете закона Христов. (Гал. 6:2) И молитвата, произлизаща от вярата, ще изцери болния … молете се един за други, за да се изцерите… (Иак. 5:15-16)

Иван Стоянов е преследван от здравословни проблеми вече повече от десет години.

Скоро след последния апел, който публикувахме в негова полза, Иван Стоянов бе хоспитализиран за период от 10 дни за интензивно лечение в Клиника по Съдова хирургия на УМБАЛ – гр. Бургас. Бе изписан с голямо подобрение. Веднага след това Иван Стоянов постъпва по спешност, с помощта на съдовия хирург д-р Борислав Тръпчев, в „Аджибадем Сити Клиник“ – гр. Бургас за реваскуларизция (отпушване) на артериални кръвоносни съдове. Безкръвната операция е извършена успешно. Иван Стоянов благодари на Бога и изказва благодарност към всички лекари и медицински персонал, които са му оказали помощ. Прилагаме епикризата от Аджибадем Сити Клиник“ и епикризата от Клиника по Съдова хирургия на УМБАЛ – гр. Бургас.

Иван Стоянов се нуждае от помощ до получаване на пенсия (7 септември) за прехрана, консумативи и лекарства, докато си намери нова работа, която е подходяща за неговото здравословно състояние и духовни нужди.

Обръщаме се към всеки, който би могъл да му помогне – молитвено и/или на контактите по-долу.

 

През последните месеци с молитвената и действена помощ на всички, които се отзоваваха, иподякон Иван беше избавен от гангрена и получи възможност да се подложи на озонотерапия, която обещаваше да възстанови част от неговата работоспособност (за историята на заболяванията, които има Иван Стоянов и за апелите в негова подкрепа с приложена документация вижте ТУК).

За съжаление, неговите перипетии не секват. Поредица от духовни проблеми провокират необходимостта иподякон Иван да напусне храма, в който служи, за да не изкушава себе си и своите ближни. Това той извършва с благословението на своя изповедник и духовник.  За това решение допринася и духовната помощ, която оказва православният психотерапевт, презвитера Зоя Димитрова. Презвитера Димитрова поставя на Иван Стоянов диагноза „Синдром на посттравматичното стресово разстройство“ и препоръчва смяна на средата.

В крайна сметка, с Божия помощ, Иван намира временна работа (до края на месец септември) като нощен пазач на ресторант в Бургас. Тази работа с доход от 300 лв.[1] и месечният му доход от около 245 лв. (пенсия и здравни надбавки) му позволяват приблизително да покрива своите нужди от лекарства (около 170-180 лв. месечно), да издържа себе си и да покрива натрупаните дългове във връзка с досегашното му лечение.

Варикозна язва от външната страна на левия глезен

За нещастие, две варикозни язви, за чието заздравяване Иван Стоянов води борба от дълго време, отново са се отворили. Иван Стоянов се нуждае най-вече от медикаменти и би бил благодарен на всеки, който му помогне.

Варикозна язва от вътрешната страна на лявата подбедрица

Лекарствата, които Иван Стоянов купува месечно са: Антистенокардин 25 мг., три опаковки месечно; Вазонит 600 мг., три опаковки месечно; Ендотелон 150 мг., една опаковка месечно; Окувит Лутеин Фарте, две опаковки месечно; Пронтозан гел и разтвор ( по една опаковка месечно) ; Флебодия (една опаковка месечно); Геритамин (една опаковка месечно); Хидроактивни превръзки Пермалфоам по две опаковки на три дни до зарастване на раните.

С Иван Стоянов може да се свържете на следните контакти:

e-mail: ivankalev@abv.bg
skype: ivan.kalev.stoqnov

Телефон: 0884449339.

Адрес: гр. Бургас, ПК: 8010, ж.к. „Славейков“, блок 51, ет. 4, ап. 31

Дарение чрез PayPal


 

Дарение по банкова сметка:

Банка: Пощенска банка, клон Бургас
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BGN BG27 BPBI 79 37 10 18 39 7801

USD BG33 BPBI 79 37 41 18 39 78 01

EURO BG41 BPBI 79 37 44 18 39 78 02

Титуляр: Иван Калев Стоянов
Stoyanov Ivan Kalev

„ИHВЕСТБАHК“ АД/ INVESTBANK JSC

BIC: IORTBGSF

IBAN : BG54IORT73781009237100

ТИТУЛЯР/ACCOUNT HOLDER: ИВАH КАЛЕВ СТОЯHОВ

Stoyanov Ivan Kalev

[1] С молба за извинение посочваме, че обявеният по-рано доход в размер на 150 лв. включва само авансът на г-н Иван Стоянов; пълното му възнаграждение като нощен пазач е 300 лв. Отправяме повторно молба за извинение – бел. ред.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + two =