С благословението на Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български и по решение на Софийския епархийски съвет, отново отвори врати Църковната житарна в двора на старинен храм „Света Петка”, гр. София. 

Житарната е обновена основно и отговаря на всички предписания на Агенция по храните. Екипът от професионалисти е обучен да работи с модерната техника за производство на просфори, обредни хлябове за различни поводи (с предварителна заявка), варено жито и разнообразие от сладки и соленки, приготвени на място, съобразени с постните периоди, определени от светата Православна Църква.

Производственият комплекс се стопанисва от църковното настоятелство на старинен храм „Света Петка” и е под надзора на епархийското ръководство.

Контакти:

Адрес: гр. София, ул. „Цар Калоян” № 9 (двора на храм „Света Петка”).

Телефон за информация и поръчки – 0884 774 848.

Източник: https://mitropolia-sofia.org/

Църковната житарна не е единствената хубава подопечна инициатива на Старинен храм „Св. Петка“. Към храма развива дейност Младежки православен център, който си е поставил за цел реализиране на поредица от социални инициативи: осигуряване помощ по домове, духовно-попечителски отдел за работа с деца, юридическа помощ за нуждаещи се и изграждане на социална кухня. Можем да подкрепим подетите социални каузи на Центъра.

Повече информация и контакт за подкрепа на Центъра – тук

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten − 8 =