Тазгодишният избраник за Лекар на годината служи и като иподякон в Българската православна църква.

Носител на престижното отличие е доц. д-р Николай Янев.

Хирургът, който е и иподякон от Българската православна църква, вече е познат на читателите на сп. „Аязмо” (виж ТУК).

Д-р Янев получава признанието на гилдията заради извършената тази година уникална животоспасяваща интервенция на онкоболен пациент, при която е използвана 3D принтирана челюст.

Д-р Янев не крие, че е силно вярващ човек. Нещо повече – той се стреми да изповядва Православието като начин на живот. И трябва да благодарим на Бога не само за спасения човешки живот. Но също и за това, че един вярващ български лекар получава признание и известност, което му дава възможност – без да пада в капаните на този свят – да благовести чрез живота си.

В живота и в медицината д-р Янев се вдъхновява от дивния Божи угодник св. Лука (Войно-Ясенецки) и е убеден, че от онези, които пристъпят да общуват с него – „с искреност или от любопитство, или пък поради крайна нужда, било по въпроси на вярата или с различни тежки здравословни проблеми, никой не е бил връщан; никой не е бил оставен да страда, всички са приети с любов – любов истинска, православна, нелицемерна, достигаща до дълбочината на сърцето и изваждаща наяве истината“.

Поздравяваме д-р Янев с високото отличие и се радваме, че сп. „Аязмо” стана първата му медийна трибуна.

Източник: http://spisanieayazmo.com/

Заглавна снимка: http://www.24zdrave.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen − 12 =