Благодарение на член на Православна младеж , информираме православните християни за нуждите на един човеколюбив мъж от с. Леденик край Велико Търново: 

Вече над 20 години Христо Атанасов подпомага хора, които са изпаднали в беда – останали без покрив и прехрана. За своята дейност на благодетел през 2007 г. той получава и приза „Достоен българин”.

Към днешна дата в приюта под негова опека във великотърновското село Леденик живеят 22 души, сред които и 8-месечно бебе.

Повечето от обитателите на приюта са млади хора, израснали без родителска грижа по различни институции. Целта на Христо е не само да им осигури подслон, но и да мотивира в тях стремеж към образование или изучаването на някой занаят, с който сами да изкарват прехраната си. И наистина, през годините сред обитателите на приюта е имало и такива, които са приети да учат висше образование.
Мечтата на Христо е да има възможност да построи малки сглобяеми къщички, в които хората да имат по-добри битови условия и относителна самостоятелност. Но за целта се надява на благодетели, които да дарят строителни материали.
Повече за приюта в село Леденик и неговите обитатели може да чуете от интервюто с Христо Атанасов за БНР.

Въпреки ежедневните усилия на Христо и хората под крилото му, както и на техни съмишленици, битовите условия в приюта не са добри и неговите обитатели ежедневно са изправени на ръба на оцеляването. Те имат нужда от вашата подкрепа!

Ако искате да подпомогнете приюта на Христо Атанасов, може да изпратите дарение на банкова сметка:

Христо Георгиев Атанасов
Пощенска банка, BG67BPBI88982030096658

За контакти: тел. 0887252026

 

Снимки: https://luxury77.com

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ten − 2 =