Храм „Св. Андрей Първозвани” в гр. София с голяма духовна радост информира, че, за слава на Светата Единосъщна и Животворяща Троица, благотворителният рождественски базар в храма набра внушителната сума от 1695 лв! Изключителна заслуга за този резултат имаха децата от неделното училище при храма, които към чудесните картички и украшения, дарове на ръцете си, добавиха и дара на сърцата си – прекрасно тържество с рождественски песнопения и сцени. Мигове от тази споделена радост в Господа може да видите по-долу.

Напомняме, че кампанията бе посветена на семейството на Стефан и Биляна от гр. Търговище, за които научихме от сайта milostiv.org. И понеже Стефан се престави в Господа в деня, когато чествахме храмовия си празник и паметта на св. ап. Андрей, 30 декември 2017, вярваме, че тъкмо с неговото застъпничество Бог ще се умилостиви над семейството и ще устрои спасението им. Като първа стъпка по този път, част от постъпленията ще бъдат отделени за извършване на светото тайнство Кръщение над четирите деца, за да може семейството скоро да се поздрави с думите на Спасителя „Днес стана спасение на тоя дом…” (Лк 19:9).

Църковното настоятелство изказва своята признателност и благодарност на всички християни, които тихо, смирено и със страх Божий оставиха своята лепта за семейството и ги поменават в молитвите си. Благодатни празници и благословени в Господа делници, братя и сестри!

Весела Радева

Източник и снимки: https://mitropolia-sofia.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 + one =