През месец декември, благодарение на член на Православна младеж , информираме православните християни за нуждите на един човеколюбив мъж от с. Леденик край Велико Търново – Христо Атанасов, който над 20 години подпомага хора, които са изпаднали в беда – останали без покрив и прехрана.

На 26 януари, петък, от 19:00 часа предстои среща с Христо Атанасов в „Клуба на пътешественика“ (ул. Сердика №19, София). Всички желаещи биха могли да се запознаят лично с г-н Атанасов и да получат информация за хората, на които той помага. Всеки е добре дошъл. Събитието има благотворителен характер – всеки, който има желание, би могъл за обсъди с г-н Атанасов начините, по които може да бъде полезен на хората в нужда, които той е приютил.

Събитие относно срещата с Христо Атанасов във Фейсбук:

Има пътища, които водят към красиви оазиси в пустинята, към необятния космос или дълбоки пещери в недрата на Земята.

Но има и един автентичен път към сърцето, по който тръгва нашия гост преди 25 години. Път към сърцето на десетки животи, които се срещат с него и намират това, което други не успяват да им дадат.

Това е Христо Атанасов – носител на наградата ‘Достоен българин’ за 2007 г., авантюрист, благодетел и човек с невероятна история.

На 26 януари в „Клуб на пътешественика“ Христо ще подбере най-интересните моменти от живота си и ще разкаже за пътуванията си, срещите с хора и мечтите си.

Oт 25 години великотърновският бизнесмен Христо Атанасов помага на деца и младежи, изпаднали в нужда. През комуната му в търновското село Леденик са преминали десетки млади хора, на които той е подал ръка. Някои от тях са поели протегната длан, вслушали са се в съвета на своя благодетел и днес имат свой дом, семейство и работа. Никога не пропускат да се отбият при чичо Христо, за да му кажат колко са му признателни и колко много го обичат. Нашенският Жан Валжан през 2007 г. бе удостоен със званието „Достоен българин”. Да се снимат с него на опашка тогава се редяха министри и депутати. Днес той отдавна е забравен и е затънал в дългове. Твърди обаче,че докато диша и живее, няма да се откаже от каузата си.

МЯСТО: Клуб на пътешественика
ДАТА: 26 януари 2018
НАЧАЛЕН ЧАС: 19:00 ч.
БЛАГОТВОРИТЕЛНО СЪБИТИЕ
Клуб на пътешественика не събира вход за събитието. По своя преценка и желание гостите на клуба могат да направят финансово дарение или да подпомогнат каузата на Христо Атанасов по друг начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − five =