Стартира нова инициатива за посрещане и решаване в православен дух на затрудненията и изпитанията в брачния живот.

„Училище за предбрачна подготовка“ – така се нарича първият по рода си проект, иницииран от млади православни християни с активната подкрепа на групата „Православна младеж“. След първоначалната инициатива, „Училище за семейни”, която вече тече, новият проект цели да ориентира и подготви младите християни, как да посрещнат и решат в православен дух изпитанията и трудностите, с които ще ги сблъска брачния живот.

Насочеността на Училището е към православни християни, които възнамеряват да пристъпят към св. тайнство Брак, както и към православни християни, на които изборът на партньор в живота тепърва предстои.

Занятията се провеждат от презвитера Зоя Димитрова, сертифициран семеен консултант и Магистър по богословие, и с подкрепата на отец Сава Кокудев, ефимерий на академичния параклис на Богословския факултет на СУ. Презвитера Зоя Димитрова и отец Сава са участници и в проекта „Училище за семейни”.

Продължителността на занятие е два астрономически часа. Темите, по които ще се дадат насоки обхващат широк спектър въпроси и включват точки като взаимоотношенията вътре в двойката, между двойката и близките, изграждане на християнска среда в семейството и възпитание на децата в християнските принципи и норми на поведение, въпроси във връзка с намирането на духовен наставник и отношенията ни с него, преодоляване на трудности и конфликти, на опити на нежелано чуждо влияние и др.

Отношението към светите Тайнства, сред които е и св. тайнство Брак не бива да бъде несериозно. Поради това към занятията и съставът на кандидатите се подхожда с внимание. Подборът на желаещите се извършва въз основа на попълнена апликационна форма за кандидатстване (по-долу) и събеседване.

Групите са максимум от по 10 души, таксата за участие на занятие е 10 лв.

Краен срок за попълване на апликационния формуляр: 20 декември, 2016 г. За допълнителна информация: Стефани Атанасова, GSM: 0884 701 249; e-mail: stefyatanasova@abv.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − nine =