Новата църква в софийския квартал Лозенец „Въздвижение на Св. Кръст Господен“ събра децата от храма за първа беседа и обща игра. Инициативата е на двамата свещеници Константин Цанков и Божидар Маринов, които искат да създадат здрава църковна общност и да работят с децата. 

Пред повече от 15 усмихнати малчугани и техните родители, те разказаха интересни неща за празника Сретение Господне и малко повече за двамата братя от притчата за Блудния син.

Засега бъдещите ученици имат само стая, в която ще се събират за уроци, игри и празненства. Но църковното ръководство в лицето на ставрофорен иконом Василий Сарян прави всичко възможно за това социалната и просветната дейност да се развиват по-бързо.

„Дечицата стават все повече и по-любопитни към църквата и вярата, това ни изпълва с любов и ни мотивира да работим с тях. Възрастта им е различна като варира от 3 до 12 години. Разлика е голяма, но не е пречка, за да учат заедно. Надяваме се след време да има повече деца, които да бъдат разделени по групи“ споделят отците.

Всички са добре дошли, а отците ще се погрижим да има различни занимания за децата ви всяка неделя. Информация ще можете да намерите на официалната страница на храма във Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: https://mitropolia-sofia.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 + 18 =