От 7 февруари стартира ежегодната инициатива Седмица на брака, организирана от Асоциация „Общество и ценностибрак“. Тя ще продължи до 14 февруари с поредица от ежедневни събития и конкурси, посветени на брачните отношения.

На 12 февруари (понеделник) от 18.30 ч. в рамките на инициативата в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ ще се проведе дискусия на тема „Съвременните предизвикателства и мястото на прошката в брака“.  Събитието се организира със съдействието на фондация “Бащинство”.

От многогодишният си опит в консултирането на семейни двойки презвитера Зоя Димитрова има добър поглед над съвременните предизвикателства, с които те се сблъскват. Тя е сертифициран семеен терапевт и магистър по богословие и ще сподели своите наблюдения за това какво липсва или крепи браковете и семействата в съвременното българско общество.

Зоя Димитрова е и преподавател в “Училище за предбрачна подготовка” и в завършилото издание на “Училище за семейни”. Събитието би могло да даде и старт на евентуално второ издание на “Училище за семейни”, ако се съберат желаещи женени или сгодени двойки. Ще споделим и на кратко за този успешно приключил проект.

Повече за събитията в рамките на тазгодишната Седмица на брака може да научите оттук.

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

Източник: https://www.pravoslavie.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + sixteen =