През месец юни на 2017 г. публикувахме апел за мъничката Преси, дъщеричка на свещеническото семейство Червенски. Благодарение на Вашата помощ Преси е преминала успешно първата операция в Германия и курс по рехабилитация. Курсът на лечение  и оздравителни процедури не е приключил, но семейството изказва благодарност към всички, които са помогнали. Родителите споделят, че са признателни към всички, които са допринесли за мъничката Преси да получи шанс да изживее пълноценно своите щастливи детски моменти и да расте и да се развива като всички деца.

Като благодарим на Бога за радостта на семейството, нека помним, че с мъничко помощ можем да постигнем много. Не е необходимо да униваме, ако нямаме възможност за големи дарения или дела, напротив, ако сме заедно в малките си добрини, общо те образуват голямо дело – включително и лечение на болно детенце. Ето какво казва архимандрит Йоан Крестянкин за малките добрини: “Ако хората бяха мъдри, щяха да се стремят към малкото и лесно изпълнимото и чрез него биха получили вечно съкровище. Великото в спасението на хората е в това, че те могат да се присадят към ствола на вечното дърво на живота и чрез най-малката дръжчица – добрата постъпка. … Наистина малките добрини са по-нужни на света от великите дела. Без великото хората си могат, но без малкото – не. Човечеството ще загине от недостиг не на велики дела, а от недостиг на малки добрини. Великото дело е само покрив, а стените се иззиждат от тухлите на малките добрини. …“.

Никоя помощ не е излишна, дори ако за дарение от 5 лв., трябва да платим такса от 2 лв. – нека мислим за онези 5 левчета, които ще достигнат до болния – за него те имат значение. Имат значение и за нашия Господ, Комуто всяка добринка е угодна. Слава Богу!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × three =