След смъртта на родителите г-жа Цветана Йорданова, баба по майчина линия на момчетата Лъчезар (13 г.) и Илиян (12 г.), сама се грижи за тях. В продължение на повече от година благодарение на Вашата помощ г-жа Йорданова посрещаше всички изникващи нужди спокойно. От нейно име изказваме благодарност на всички, които са оказали подкрепа до този момент и отправяме апел и за бъдеща съпричастност към семейството.

 

През 2015 г. в кратък срок семейството на двете момчета от Ботевград понася много тежък удар. Най-напред, въпреки подетата кампания, в която активно се включва и фондация „Покров Богородичен“, от рак почива майка им – г-жа Ирина Николова. Немного след това нова вълна от скръб залива посърналия дом – почива и баща им. Грижите за момчетата поема г-жа Цветана Йорданова, подкрепяна и от родителите на бащата на децата. Пенсиите на възрастните хора успяват да покрият неотложните разходи, но с цената на постоянна пестеливост и внимателно, и благодарно отношение към всичко, което имат. Трябва да се отбележи, че децата се учат отлично – особено Илиян, който е носител на много грамоти за отличен успех. Пред 2017 г. Илиян обогатява своя списък с отличия с още две грамоти, едната от които е за шесто място на Великденското математическо състезание, организирано от Съюза на математиците в България, секция „Евклипт“, Ботевград. Днес Илиян вече е редовен участник на олимпиадите по математика и развива успешно своите таланти.

През същата 2017 г. се е отличава и Лъчезар, който е награден с грамота За любознателност в занималнята по интереси и активни спортни дейности към основно училище „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Ботевград. Двете деца имат и музикални наклонности – Лъчезар свири на тромбон, а Илиян на валдхорна и са част от Младежки духов оркестър, който неотдавна имаше изпълнение и зад граница – Полша.

Първата половина на 2018 г. обаче е нелека Лъчезар, който вътрешно преживява загубата на своите родители и се оказва, че крие в себе си болката от случилото се. Преживяванията на детето дават отражение върху заниманията му в училище и водят до отказ от развитие на музикалните му заложби. Въпреки трудностите, от лятото на 2018 г. Лъчо е приет в Професионалната гимназия по компютърни системи и технологии в гр. Правец, където ще има възможност да развие своите способности.

Благодарение на Вашата помощ чрез кампанията „Виждам те“ талантливите деца получиха огромна подкрепа, за което цялото семейство благодари. Отправяме апел към всички, които биха желали да помогнат – нека не отказваме подкрепа за г-жа Йорданова, Лъчезар и Илиян и занапред. Всеки, който би искал да ги подкрепи, може да направи финансово дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението). Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal към pravoslavie.bg@gmail.com.

За повече информация: тел. (02) 987 1655, 087 980 9114, 0884 697 848;  pokrov.iseeyou@gmail.com ;

По-стара публикация за г-жа Цветана Йорданова и децата;

Научете повече за кампанията „Виждам те“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six − four =