Ученици от „Клуб по доброволчество” при Трето основно училище „Димитър Талев“ в Благоевград, с подкрепата на училищното ръководство и родители събраха голямо количество плодове за хората от кухнята за бедни към църквата “Св. Николай”. Децата се включиха в екипа от доброволци към Православен център – Благоевград и раздадоха събраните продукти.

Доброволческият клуб е създаден по идея на училищния психолог Катерина Славова, с желанието децата да бъдат възпитани в духът на милосърдието и добротата. Макар, че клубът съществува само от няколко месеца, децата вече са се включили в редица инициативи.

Емили Тасева: “Дори и ние децата, когато даваме добро нещо на хората, тогава и те ще ни се отблагодарят по някакъв начин един ден.”

Мануела Манолева: “Искам да правя добро и за удоволствие.”

Училищният „Клуб по доброволчество“ е първият на територията на Благоевградска област.
Катерина Славова вярва, че работата в клубът ще обогати и мотивира децата да бъдат всеотдайни към хората в нужда.

Катерина Славова – психолог в III ОУ „Д. Талев“ – Благоевград: “Аз се радвам, че ние започнахме в нашето училище и децата все повече и повече разбират какво означава и стават все по- дейни и инициативни да помагат.”

За втора година преди празника Благовещение доброволци от кухнята за бедни в Благоевград организират благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат използвани са облагородяване на пространството около храма и закупуване на ново кухненско оборудване.

Мирела Кючукова – Православен информационен център – Благоевград: “Тази година ще изненадаме гражданите,с продукти, които ние самите направихме в течение на една година има домашни сладка, компоти, изобщо кулинарни вкусотии, така, че всеки може да дойде да си закупи нещо.”

Благотворителният базар ще бъде на 23 март на площадното пространство пред община Благоевград.

Източник и видео: http://news.bnt.bg/ ;

Заглавна снимка: Православен информационен център на Неврокопската света митрополия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + fourteen =