На 1 юли е отбелязан края на  учебната година в Енорийския център при столичния храм „Покров Богородичен“, който по традиция е ознаменуван с изложба на школата по иконопис за деца и възрастни:

По традиция, установена от 20 години, краят на учебната година в Енорийския център при храм „Покров Богородичен“ в София завършва с изложба на школата по иконопис за деца и възрастни, с ръководител Младенка Ланджева, и на курса по дърворезба, с ръководител Боян Александров.

Това е втората експозиция на икони и дърворезба на курсистите за тази година. Откриването ще стане с водосвет на 1 юли, неделя, от 11 ч. след св. Литургия в голямата зала на Енорийския център. С тържеството ще бъде официално закрита учебната година в центъра.

Участниците и посетителите на изложбата ще бъдат поздравени с изпълнение на църковнославянски песнопения от курсистите по църковно пеене.

В Енорийския център на храм „Покров Богородичен“ функционира школа по иконопис за деца и възрастни, както и по дърворезба, три курса по катехизис, по църковно пеене, библейски курс, неделно училище за деца и тийнейджъри. Просветната дейност на центъра е подкрепена от богата библиотека, която е на разположение на курсистите. В дейностите на центъра активно участват енорийските свещеници от храма. Новата учебна година в Енорийския център на храм „Покров Богородичен“ ще започне на 1 октомври.

Източник: https://dveri.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven + 16 =