След като на 23 юни в Троянския манастир пред чудотворния образ на Пресвета Богородица „Троеручица” бе отслужен молебен за чадородие, днес Троянската света обител приканва християните за почетем Пресвета Богородица по повод празника на светата икона, отбелязван на 12 юли:

На 12 юли Светата Православна Църква почита чудотворния образ на Пресвета Богородица „Троеручица”. Чудотворно копие на тази икона се съхранява и в Троянската света обител от 1600 г. Във връзка с това на 11 юли 2018 г. (Сряда) от 20:30 ч. в съборния манастирски храм „Успение Богородично” ще бъде отслужено всенощно бдение и св. Литургия в чест на Пресвета Богородица.

В същия ден в светата обител ще бъде отбелязана и паметта на св. преподобномъченик Онуфрий Габровски, който е започнал монашеския си път в Троянския манастир. През настоящата година се изпълват 200 години от мъченическата му кончина.

Приканват се православните християни да заповядат на всенощното бдение, за да можем с едни уста и едно сърце да възхвалим Божията Майка, прославяна в нейния чудотворен образ „Троеручица” и славния преподобномъченик Онуфрий.

Източник: http://www.bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + 15 =