На 25 август, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп посети Кремиковския манастир „Св. Георги Победоносец“ и взе участие в тържествената вечер, посветена на талантите.

Вечерта бе организирана от последната група ученици, участващи в Православния летен лагер, който за поредна година се организира в манастира и с нея се цели, да се проявят всички деца със свой талант и да оставят добри и приятни спомени от своя престой и обучение в едноседмичното си обучение в обителта.

Епископ Поликарп бе съпровождан от архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия, духовници и служители при светата митрополия.

При посрещането на епископ Поликарп в светата обител, на всички деца и присъстващи, той раздаде по една иконичка с образа на Спасителя за благословение и спомен.

Гостите на Православния летен лагер се насладиха на хубава програма, която бе подготвена, благодарение на възпитателите, от участниците в едноседмичния лагер.

Децата пяха, танцуваха, рецитираха, разказваха и с усмивка заявяваха, че догодина отново ще бъдат част от Православния лагер.

След тържествената вечер на талантите, слово на благодарност към протойерей Серафим, игумен на манастира, преподаватели, родители и деца, от името на Негово Светейшество, поднесе Белоградчишкият епископ Поликарп.

Той благодари на всички за стремежа, търпението и постоянството за осъществяването на този духовен проект за поредна година и поощри присъстващите от името на Негово Светейшество, да се трудят, преуспяват и бъдат добри православни християни, не само на име, но и на дело и най-вече да са добър пример на нашето общество.

Източник и снимки: http://bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 2 =