„Дякония. БГ“ е ново място в интернет пространството за популяризиране на православна социална дейност. Страницата се поддържа от фондация „Покров Богородичен“.

Замисълът на Дякония. БГ е да бъде платформа за запознаване и популяризиране на социалните каузи, които подемат православните енории по места, независимо от техния характер. За разлика от останалите кампании за социална помощ, в тази платформа бихме искали основна роля за идентифициране, подкрепа и проследяване на нуждаещите се да има християнската общност, енорията, епархията, близкото обкръжение на хората в нужда. Затова и случаите, които публикуваме на сайта, ще бъдат консултирани с енорийските свещеници или други представители на православната църковна общност по места.

Дяконията, като проява на социална и обществено-полезна дейност в име Христово, може да бъде доброволчески или финансово подпомагане на болен енориаш, участие в катехизация – курсове, прожекции, беседи, подкрепа за приюти, строеж на храмове, издаване на енорийски листове, летни лагери и др. Страницата на Дякония предлага възможност отделните инициативи да достигнат до повече православни християни, които биха желали да се включат и да помогнат, кой, с каквото може. По-далечната цел на страницата е да популяризира въобще в обществото социалните инициативи на Българската православна църква и да насърчи диренето на помощ и подкрепа в нейните среди от хора, които все още се колебаят в своя път относно вярата в Бога.

С Божия помощ и човешката подкрепа, оказвана в православна духовна среда, се надяваме да допринесем за спасението и утешението на много души. Смеем да се надяваме също, че по този начин би се принесло и плод в полза на все още изграждащата се социална активност на Българската православна църква в нейната най-нова история.

Обръщаме се към всички православни християни със следната молба: много бихме се радвали, ако се свържете с нас и предоставите възможност да публикуваме Вашите социални каузи на страницата на Дякония. Както по-горе се спомена, можете да потърсите нашето съдействие по различни поводи, които ние ще публикуваме с насока и контакти към Вас, за да могат желаещите да помогнат да Ви потърсят. По този начин, с Ваша помощ, бихме могли да изградим своеобразна мрежа за разпространение на социални инициативи и нужди на различните енории, които да срещнат подкрепа сред православните християни от цялата страна.

Виж също: Какви са целите на Дякония – страница за популяризация на православна социална дейност

http://diakonia.bg

Контакти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − ten =