15268045_585009991692472_4999730411303446998_nПосещението на видинската библиотека бе организирано съвместно с г-жа Десислава Димитрова, председател на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет – Видин.

На 6 декември, когато Църквата почита паметта на св. Николай Мирликийски Чудотворец, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп посети Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, гр. Видин.

Посещението на видинската библиотека бе организирано съвместно с г-жа Десислава Димитрова, председател на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет – Видин.

При посещението си епископ Поликарп и г-жа Десислава Димитрова, бяха посрещнати от г-жа Десислава Иванова, директор на РБ „Михалаки Георгиев“, гр. Видин.

На видинската библиотека, както г-жа Димитрова, така и епископ Поликарп, подариха книги, които да бъдат включени към фонда на библиотеката и да бъдат полезни за посетителите, ползващи се от книжното богатство, намиращо се в просветното учреждение.

Епископ Поликарп подари духовна литература, която ще може да се ползва от деца, ученици, запознати с вярата и нейното богословие, както и от хора, които сега навлизат и се запознават с Православната вяра и традиции.

Епископ Поликарп поднесе на присъстващите иконичка с образа на св. Николай Мирликийски Чудотворец, за здраве и благословение.

След връчването на дарението гостите посетиха една от залите на библиотеката, където поздравиха ученици от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Видин, които провеждаха за 13-та поредна година със старши учител Маргаритка Трифонова – ръководител на Учебна банка “ЕЛИТ”, мероприятие, свързано с деня на банкера.

Епископ Поликарп поздрави учениците и ги призова да бъдат достойни подражатели на живота и делото на св. Николай, небесен закрилник на банкерите, и с неговия благослов да достигат и покоряват всички свои достойни и полезни цели, като бъдат гордост за своя град, Родина и род.

За повече снимки посетете ТУК

Източник: http://bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 3 =