Нова православна рубрика тръгва в ефира на БНТ2 от 7 октомври, неделя. „Домът на вярата“ ще ни среща и запознава с духовния живот в българските манастири, ще ни прави съпричастни на монашеския живот и ще насочва вниманието ни към духовните неща.

Новата рубрика ще бъде част от вече традиционното излъчване на неделната св. литургия. Студио няма да има, защото ще се прави в три от областните центрове на БНТ – София, Варна и Русе. Неделните литургии ще продължат да бъдат излъчвани, както следва от 9:00 часа, а рубриката „Домът на вярата“ ще бъде от 10:30 часа.

Продукцията има благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и разрешението на Софийския епархийски съвет да снима документални филми на територията на Софийска епархия, както и да се излъчват неделни литургии от втори храм в София.

Първият епизод на „Домът на вярата“ ще ни срещне с Драгалевския манастир и духовния живот в него. Продуценти на предаването са Ивайло Огнянов, Николай Табаков, сценаристи – Костадин Нушев, Иво Иванов, монтажист е Мариета Чуковска, оператор – Недялко Данов, а режисьор – Росен Елезов.

Източник и видео: https://dobrotoliubie.com/

Заглавна снимка: https://rilskimanastir.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − ten =