На 5 октомври от 17 часа ще бъде прожектиран безплатно филмът за живота и чудесата на свети Лука Кримски „Светителят хирург“.

Прожекцията ще се състои в Пленарната зала на Община Варна. За прожекцията пристига и авторът на лентата, журналистът от Тв Европа Ангел Бончев. Представянето на филма „Светителят хирург“ е в рамките на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се провежда в СОК „Камчия“, но филмите, на които се обръща специално внимание, се прожектират и във Варна.

Филмът „Светителят хирург“ популяризира масово свети Лука Кримски в България. Той бе представян в София, Пловдив, Бургас, Ямбол, Враца, Асеновград, Стара Загора, Ловеч, Мадрид, Видин и на много други места. След като свети Лука Симферополски стана известен с чудотворството си в България бяха издадени до момента 8 книги посветени на него, 3 храма, а на много места в страната се четат акатисти и молебни канони на свети Лука Кримски. Към него се обръщат най-вече хора, на които им предстои тежка операция.

Автор, оператор и режисьор на лентата е водещият на новините на Тв Европа Ангел Бончев, който е работил върху нея почти две години. Вдъхновител на неговата работа е Пловдив.

Източник: https://dobrotoliubie.com/

Допълнителна информация: http://arhangel.bg/

Свързани публикации:

Прожектират „Светителят хирург“ в Старозагорския затвор и Регионалната библиотека на града навръх празника на свети Лука Кримски

За първи път православен филм бе прожектиран в затвор у нас

Прожекция със свободен вход на филма „Светителят Хирург“ в Бургас на 2 април

Представяне на книга и филм за св. Лука Кримски във Видин по повод Световния ден на здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + 17 =