С благословението на Доростолски митрополит Амвросий се провежда кампания за снабдяване на девическия манастир „Покров Богородичен“, с. Айдемир, община Силистра със средства за дърва за огрев.

На 13 октомври в светата обител се състоя ден за доброволческа помощ (харизанство). Г-н Никола Бонев и неколцина помощници заедно с монахиня Анастасия почистиха манастира и доставиха от близката акациева гора известно количество сухи дърва за подпалък.

Събраната дървесина обаче е крайно недостатъчна, поради което се отправя призив за помощ към всеки който може да помогне със средства или директно с дървен материал. Монахиня Анастасия се надява да се съберат средства за известно количество дъбово дърво. Помощ може да бъде оказана на посочените контакти:

Храм „Св. апостоли Петър и Павел”, гр. Силистра 7500, Булстат: 118536177, ул. Софроний Врачански № 6,
Банка Пиреос България АД
BIC: PIRBBGSG
IBAN: BG19PIRB73251605630963

Тел.: 0885 393 829 – г-н Никола Бонев.

Сведения за манастир „Покров Богородичен”:

Девическият манастир „Покров Богородичен“ в с. Айдемар е построен през 1996 г. Делото е осъществено с подкрепата на епископ Генадий, който дарява средства за строежа на храма. Впоследствие, през 2001 г., 4-ма студенти от специалност „Иконография“, от Великотърновския университет изписват наоса на църковната сграда. Светата обител с особен афинитет към Божиите угодници, просияли в околностите на град Силистра, древният Доросторум.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: Никола Бонев

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × three =