На 20 октомври в сградата на Архиерейско наместничество Пазарджик се състоя традиционната годишна среща с учителите по Вероучение от Пазарджишка духовна околия.

Тази година тя се проведе под формата на обучителен семинар, по време на който бяха развити и дискутирани богословски въпроси, по които учителите предварително бяха заявили интерес. Епископ Яков изнесе беседа на тема „Тайнствата в Църквата“ и „Видимият и невидимият свят„. Прот. Боян Кочев говори по темата „Поведението в храма„. Презв. Румяна Зяпкова изнесе доклад върху темата „Всички сме деца на Бога„, а прот. Йордан Василев и презв. Йорданка Василева говориха върху „Християнското изкуство и децата„.

На срещата присъства старши експерт по обществени науки и гражданско образование при РУО-Пазарджик г-жа Ваня Апостолова, отговаряща за предмета „Религия“ в училищата. Тя сподели своите впечатления от преподаването на Вероучение в областта, заяви  подкрепата си към учителите и увери, че и занапред ще продължи добрата комуникация и сътрудничество с Архиерейското наместничество.

В последната си част семинарът премина във формата на беседа, в която всеки сподели своя опит и трудности, с които се сблъсква в процеса на преподаване.

Срещата беше полезна не само с изнесените теми, но и със споделения опит и желание у всички да продължат с равноапостолската дейност сред нашите деца.

Източник: http://www.plovdivskamitropolia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × four =