11_0Това е историята на едно момиче, което няма да видите огрято от светлините на прожекторите. То стои скрито, може би, както доброто, което прави. Това е историята на едно дете, което обича толкова силно, че прави почти невъзможното, за да помогне на своя приятелка. Това е историята на Валерия от Добрич.

Валерия създава страница във социалната мрежа Фейсбук, за да помогне на нейна приятелка, която страда от детска церебрална парализа. Тя е четвъртокласничка в ОУ „Стефан Караджа“.

„Казвам се Валерия и съм на 10 години. От град Добрич съм. Имам късмета да съм едно здраво дете, растящо под закрилата на едни чудесни родители. Тази страница я създадох с единственото желание да помогна на една моя съгражданка Алекс“,

пише Валерия. По думите й Алекс е прекрасно слънчево дете, а тя… тя иска да направи нещо добро за нея. На страницата си във Фейсбук тя продава сътворените от нея икони, които прави с декупаж.

„Вече има първите продадени и е много щастлива“, споделя нейната майка Ива Мюлер. Майката споделя, че Валерия е много стеснително дете, но пък любовта й към човеците й дава сили да помага и защитава по-малките.

Много пъти е споделяла, че иска да помогне на Александра Маркова, да направи нещо добро за нея…

Казва майка й. Валерия започва  още миналото лято да прави  декупаж на бутилки, герданчета. Продажбата, от които обаче не вървяла въобще. Това не обезкурагжило детето, но я разочаровало.  „Беше й неудобно да се свърже с майката на Алекс и да й даде 5-те лева, които беше получила от откупката, направена от татко й”, споделя Ива.

Влария обаче започнала да се старае още повече и така не след дълго нещата потръгват. Първите си творби тя подарявала на приятели, докато не усеща, че вече е готова и може да представи творбите си и за продажба. Сега Валерия се надява, че няма да се разочарова, а ще продължи да твори доброта с ръцете, разбира се подпомогната от всички ни.

15400917_172336279906698_961905306083035159_n„Надявам се този път да не се разочарова и да продължи да прави добро. Аз като майка съм изключително горда с детето си. И винаги ще я подкрепям в такива нейни начинания”, споделя Ива Мюлер.

Можете да разгледате страничката тук.

Материалът подготви Ангел Карадаков по текст на Станислава Кръстева, dobrich.topnovini.bg

Източник: http://dobrotoliubie.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + 5 =