Приключила инициатива

За поредна година във Видин се провежда Коледната благотворителна инициатива „Бъди човек“, която можем да подкрепим.

Инициатор на кампанията е випускничката от Видин Антонина Лозанова – съавтор на филм за екзарх Антим I. Филмът бе представен по време на възпоменателните чествания, посветени на екзарх Антим във Видин, а младата авторка бе поздравена от Видински митрополит Даниил и присъстващите.

Благотворителната инициатива „Бъди човек“ е отдавна подкрепяна от Антонина, най-напред като участник, а впоследствие и като организатор (от 2015 г. насам). Целта е да бъдат стоплени сърцата на самотни възрастни хора в нужда от села в района на Видинско. Проявата на съпричастност, човечност, топлота и внимание е съчетана с посрещане на насъщни материални нужди на възрастните хора – доставят им се хранителни продукти от първа необходимост, придружени от топло ястие. Възрастните хора, на които се помага, се избират с помощта на кметовете на малките населени места, които насочват организаторите именно към най-нуждаещите се.

Можем да подкрепим кампанията чрез дарения в хранителни продукти или средства. За предпочитане е хранителните продукти да бъдат с по-голяма трайност – боб, ориз, леща, макарони, фиде, ориз, олио, брашно, консерви, шоколадови бонбони, рула, сладки и др. Хранителните продукти ще бъдат предадени на 21 декември.

Открити са два пункта във Видин за събиране на хранителни продукти:

ул.Дунавска 30, студио “Видинчаните” Светла Лозанова
Община Видин, етаж 13, стая 4 и стая 11

Кутии за дарения са поставени в три видински училища:

ОУ “Любен Каравелов”, до охраната на главния вход
СУ “Цар Симеон Велики”, до охраната на главния вход
ОУ „Отец Паисий“

Банкова сметка за парични преводи от страната и чужбина
Титуляр: Антонина Любомирова Лозанова
IBAN: BG56RZBB91551009907289

Събитието във Фейсбук и допълнителна информация.

Към кампанията ни насочи млад православен християнин, част от Православна младеж.

Антонина Лозанова разказва за кампанията като гост в Шоуто на Славиhttps://www.btv.bg/video/shows/shouto-na-slavi/

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ. Всеки един апел, който не е на фондация Покров Богородичен има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, телефон за връзка, адрес и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в много от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 − two =