Поради остър недостиг на топли дрехи в студения зимен сезон Съветът на жените бежанки в България започва кампания за набавяне на облекла „Подари топлина“. Нека не забравяме притчата за добрия самарянин, с която Господ ни посочи, че всеки човек е наш ближен, и да помогнем. Трябва да имаме предвид възможността сред бежанците да има и православни християни:

Необходимостта от топли дрехи е силно осезаема за всички нас, а някои хора нямат възможността да си ги подсигурят. Във връзка с настъпването на зимния сезон имаме нужда от помощ в осигуряването на топли дрехи и палта на нуждаещите се от бежанската общност, затова  Съветът на жените бежанки в България започна кампания „Подари топлина“  за осигуряване на зимни дрехи и палта за хората от бежанската общност и търсещите закрила.

Това са над 450 жени, мъже, юноши и деца в лагерите в София, както и семейства, вече установили се на външни адреси.

Набираме всякакви дрехи (пуловери, панталони, палта,
жилетки, бодита, шапки, шалове и ръкавици), както и завивки. Молим ви нещата,
които ни изпращате, да бъдат чисти и здрави!

Ще сме признателни и благодарни да помогнете еднакауза да се превърне в топлина и радост! 

Кампанията ще продължи до края на януари през 2019г.

Можете да донесете нещата, които искате да дарите в нашия офис, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ 95 или да ни ги изпратите в офисите на:

Speedy (гр. София, ул. „Георги СаваРаковски“ 48) 
или 
Еконт (гр. София, ул. „Георги Сава Раковски“ 79-81).

„Съвет на жените бежанки в България“ е неправителствена организация, която в голяма част от дейността си предоставя хуманитарна помощ на хората от бежанската общност и търсещите закрила. Средно месечно работим с около 250 човека, от Иран, Ирак, Сирия, Афганистан. Част от тези хора са настанени в Приемателните центрове за бежанци на Държавната агенция за бежанците, където имат подслон, храна, но не и дрехи, други живеят на външни адреси или директно на улицата, но отново в доста тежка социална ситуация.

Източник: https://www.ngobg.info/

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + 1 =