Църковното настоятелство при храм „Успение Богородично“ в Нови Искър – Курило се обръща към всички добри хора с молба за финансова и материална подкрепа:

На 1 август по решение на епархийския съвет бе извършена смяна на един свещеник с друг. Наследихме храма в западнало състояние и нищожни средства и липсваща каквато и да е църковна утвар.
С общи осилия закупихме комплект потир и дискос, кадилница, свещници, плащеница и поставихме храма под охрана (СОТ).

Към този момент, с подкрепата на добри хора, сме успели да направим няколко инициативи, а именно: на 21.11.18 г. раздавахме печена риба; на 06.12.18 г раздадохме рибен курбан за Рождество Христово и 70 пакета с храна за бедните в района.

През 2019 ще продължим с добрите дела, но като належащо се очертава събирането на средства за ремонт на храма. Пълният списък на ремонтните нужди включва: смяна на електрическата инсталация, на подовата настилка (дарена от добри хора), смяна на иконостаса, ремонт на покрива, боядисване и закупуване на стенописи – църковни тапети, изграждане на дворна чешма и построяване на тоалетна. Необходимата сума за ремонтни дейности, църковна утвар и богослужебни книги възлиза на около 40 000 лв.

Наред с ремонта, енорийското настоятелство планува благотворителни инициативи, тържествено честване на 80-годишнината от изграждането на храма и започване на процедура за изграждането на втори храм в центъра на Курило. Надяваме се на Вашата помощ.

Банкова сметка: BG04UBBS80021079676340

ХРАМ „УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО“

БУЛСТАТ: 176036893

Всички наши инициативи се случват с Вашата финансова и материална помощ, на която се надяваме, молейки всеподателя Бога да въздаде на всички за подкрепата.

Свързани публикации:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen − 13 =