Църковното настоятелство на храм „Св. Възнесение Господне“ в с. Баница, Врачанско, начело с отец Кирил Велинов, е подело инициатива за изграждането на скулптурна икона, посветена на Храмовия празник, която да бъде поставена на предната външна фасада на църковната сграда.

Стойността на проекта е 11 000 лева и включва изработване на модел от глина, отливка на модела, изпълнение от камък (варовик), транспорт и монтаж. Заплануваната височина на иконата е 130 см. Изпълнител-скулптор е Филип Иванов Филипов.

Енориите на с. Баница и с. Оходен, обгрижвани духовно от отец Кирил Велинов, са известни със своя стремеж за съживяване на духовния живот във Врачански регион. С тяхната инициативност се свързват раздаване на детски библии и духовно-просветна литература, възстановяване на празнични традиции от миналото във връзка с деня на Св. Николай Мирликийски, утвърждаване на празничен дух и стремеж за събиране на хората около храма и не на последно място – подкрепа на хора в нужда от енориите. 

Дейността си отец Кирил и неговите сподвижници развиват благодарение на подкрепата и съдействието на общинските власти, съпричастността както на представители на местния бизнес и обществени организации, така и благодарение на хора от района, от цялата страна и от чужбина, които отделят от оскъдните си доходи за съживяване на духовно-обществената атмосфера в селата Баница и Оходен. Не на последно място трябва да се спомене и молитвената подкрепа на много православни християни, която проправя пътя на всички инициативи.

В традициите на изгражданите по българските земи храмове и манастири, църковното настоятелство на храм „Св. Възнесение Господне“ отправя апел за изработването на иконата към всички, които имат възможност да помогнат:

Тел. за контакт: 359 877 99 44 06 (отец Кирил Велинов, предстоятел на църковното настоятелство на храм „Св. Възнесение Господне“, с. Баница).

За помощ чрез Еконт – до отец Кирил Велинов, храм „Св. Възнесение“, с. Баница; офис на Еконт: Враца, Еконт Автогара, ул. Васил Кънчов №76

Допълнителна информация:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!  Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − 5 =