Приключила инициатива:

Успешно приключи благотворителният базар в подкрепа на доброволческата кухня за бедни към църква „Св. Николай Мирликийски“ в кв. „Грамада“ в Благоевград. Той бе организиран от Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград и Православният информационен център на Неврокопска света митрополия. Базарът премина при голям интерес като жители и гости на Благоевград купуваха най-вече цветя, ръчно изработени Великденски украшения, икони и домашно приготвени постни сладкиши.

От организаторите благодарят на Община Благоевград за любезното съдействие при организирането на базара и на всички, които подпомогнаха благотворителната инициатива.
Със средствата, събрани от базара ще бъде подпомогната доброволческата кухня за бедни към църквата „Св. Николай“ в Благоевград. Тя отвори врати през 2016 година, като всяка Неделя се раздава топла храна на бедни хора, приготвена от доброволци.

 

 

 

 

 

Източник: http://pic-blg.com/

На страничката на Православния информационен център на Неврокопска св. митрополия са обявени нови добротворчески инициативи за благотворителна работилница, благотворителен базар в подкрепа на кухнята за бедни при храм „Св. Николай“ и предстояща беседа на културно-историческа тема:

   –   На 20 март Информационният център ни приканва да се включим в подготвяната благотворителна работилница за изготвянето на украса за цветя. Събитието ще се проведе от 18:00 часа в сградата на Центъра.

   –   На 22 март Православният информационен център заедно с Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград организират Благотворителен базар под надслов „От сръчните ръце на мама“. Светлото събитие е в полза на кухнята за бедни при храм „Св. Николай“ в кв. Грамада в Благоевград и ще се състои от 12:00 до 16:00 часа на площад „Г. Измирлиев“ пред сградата на община Благоевград.

   –   На 27 март Православният информационен център ни кани на беседа „Средновековният Охрид между Изтока и Запада“. Беседата ще се проведе от докторант Кристиян Ковачев в сградата на Центъра от 18:00 часа.

Заповядайте!

Всички, които биха желали да присъстват, но нямат тази възможност могат да подкрепят социалната кухня при храм „Св. Николай“, кв. Грамада в Благоевград чрез следния контакт:

Дарителска сметка

Доброволческа кухня за бедни към църква „св. Николай“, Благоевград
кв. Грамада Банка ДСК, гр. Гоце Делчев, BIC: STSABGSG

BG83STSA93000014806034

код 270, за кухнята

Страница на Православния информационен център на Неврокопска света митрополия: http://pic-blg.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани публикации:

Свещеник бе отличен в Благоевград за Личност на годината в категория „Морал“

Да подкрепим добротворството в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − 4 =