*** КАМПАНИЯТА Е ПРИКЛЮЧИЛА ***

Средствата за Ядрено-магнитен резонанса са събрани! Слава Богу!

Благодарение на помощта на всички, които са откликнали наемите за февруари и март са заплатени. Баба Руска се нуждае от около три месеца раздвижвания, за да се възстанови от инсулта и сама да може да стане от леглото. През този период по няколко пъти на ден Яна раздвижва майка си според своите сили, защото нямат възможност за рехабилитатор. За съжаление обаче самата Яна се нуждае от помощ. Възникнал е неясен проблем с очите. На 4 април Яна е посетила очен лекар и невролог, който е предписал възможно най-спешно да се извърши ядрено-магнитен резонанс. Въпреки, че е с прекъснати здравноосигурителни права и не разполага с нужните 300 лв., Яна е приела час за изследването за 5 април от 18:30 часа. Следващият възможен час е след 10 дни. Без да подложат Яна на ядрено-магнитния резонанс лекарите не могат да определят състоянието и съответно лечението й.

Нека помогнем, всеки според силите си, на двете жени да се преборят с изпитанията, пред които са изправени.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По-стара публикация:

Майка и дъщеря са в труден момент – не разполагат със средства както за храна и лекарства, така и за наем – нека помогнем с каквото можем.

Преди 4 г. баба Руска Неделчева Костадинова (79 г.) получава първия си инсулт.  През същия период губи своя съпруг и син – единият от мъжете почива от инфаркт, а другият от рак. От тогава досега Руска е получила общо 5 инсулта. Последният от тях я покосява през месец декември 2018 г. и падайки жената счупва и тазобедрена става. За възрастната Руска се грижи нейната дъщеря Яна, която е принудена да напусне работа, за да полага грижи за майка си, докато състоянието й се подобри. Благодарение на самоотвержените грижи баба Руска до известна степен се възстановява – тя е контактна и с нея може да се общува. Благодарение на кампания, която се провежда в медиите, са събрани средства за операция на ставата и понастоящем възрастната жена се възстановява и от нея. Двете жени нямат средства за необходимата рехабилитация, поради което раздвижванията се провеждат у дома от Яна и според силите й.

За съжаление обаче Яна и Руска нямат средства както за лекарства и неща от първа необходимост, така и за наема на жилището, в което обитават.

За да се грижи за своята майка Яна временно не може да работи, а от пенсията на баба Руска (ок. 400 лв.) част се удържа за изплащането на задължения по наем за стара квартира. Останалите средства (ок. 280 лв.) са крайно недостатъчни, а двете жени имаха два неплатени наема (за февруари и март) и предупреждение изнасяне от собствениците на квартирата буквално до 26 март (вторник). Благодарение на всички, които са се отзовали от началото на кампанията – 24 март – са събрани средства за един от наемите и престоят на семейството е удължен.

Контакти за помощ:

Банка ДСК: BG15 STSA 93000024871881

Титуляр: Руска Неделчева Костадинова;

Алианц Банк България: BG69 BUIN 95611000488210

Титуляр: Яна Маринова Тодорова

PayPal.me/YanaTodorova

Телефон: 0888 700 707 (Яна Тодорова).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Към случая на Яна и баба Руска се насочихме благодарение на ангажирани с неговото популяризиране православни християни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four + eight =