На 13 април 2019 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан се срещна с капитан I ранг Емил Йорданов, заместник-началник на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ и част от курсантите, които почистиха пространствата около Катедрален храм „Успение Богородично“.

Паралелно бяха почистени и пространствата около варненските храмове „Света Петка“, „Свети Николай“ и новостроящия се храм „Свети преподобномъченик Прокопий Варненски“. Повод за това е приближаващият празник Възкресение Христово – Великден.

Митрополит Йоан благодари на началника на ВВМУ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и ръководството за инициативата, която се провежда за трета поредна година. Архиереят се обърна и към курсантите с думите, че винаги са добре дошли в храма и им благопожела по молитвите на Божията Майка и свети Николай Бог да ги закриля и опазва.

Капитан I ранг Емил Йорданов отбеляза, че в почистването около четирите храма са се включили 65 курсанти и сподели надеждата си инициативата, която се осъществява две седмици преди Великден да продължи и за напред.

Изготвил: Георги Великов

Източник: http://www.mitropolia-varna.org/

Свързани публикации:

Доброволци от Военноморското училище във Варна помогнаха за почистване около местните храмове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × one =