Да помогнем на Живка от Бургас да се избави болките, да възвърне способността си да се движи самостоятелно и да запази своето зрение.

Живка Георгиева Стоева от Бургас страда от изхабяване на дясната тазобедрена става и се нуждае от замяната й с изкуствена. Здравословният проблем се заражда през 2017 г., когато при пътен инцидент възрастната жена счупва дясното си бедро и впоследствие се развива коксартроза на ставата. Оздравителните интервенции до момента включват поставяне на имплант (пирон), пластична операция на некротична рана и наложително изваждане на пирона. Медицинските препоръки са за замяна на ставата с изкуствена, но семейството на Живка не разполага необходимите средства, които възлизат на 3 750 лв. В цената са включени стойността на протезата, изборът на лекар, консултативните прегледи и потребителската такса (приложената по-долу оферта).

За съжаление, преживеният стрес оказва негативно влияние и върху зрението на Живка. Само няколко месеца след пътния инцидент тя е диагностицирана с с катаракта в начален стадий, а по-късно е установен и тромб (ретинална венозна оклузия) в лявото й око. На Живка е препоръчано поставяне на леща в дясното око, за подобряване на зрението. Според лекарите поставянето на леща лявото око е безпредметно и няма да помогне. Цената на лещата за дясното око варира между 850 и 1050 лв. в зависимост от избрания модел (приложената по-долу оферта).

Нека помогнем на една възрастна жена в борбата за достойни старини и да подкрепим близките й, които милеят за нейното добруване. Приблизителната обща сума за лечението на Живка възлиза на ок. 4600 лв.

Дарителска сметка:

IBAN: BG72UNCR70001523530729 (в лв.)

Телефон за връзка – 0895 77 53 37 (отговаря синът на Живка – Данаил Стоев)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани непосредствено от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Към Дакония се обърна г-н Данаил Стоев, син на Живка, по препоръка от страничката за социална дейност и милосърдие Милостив.ОРГ (ТУК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 + five =