*** КАМПАНИЯТА Е ПРИКЛЮЧИЛА ***

Да подкрепим баба Руска и нейната дъщеря Яна, които преминават през поредица от изпитания.

За съжаление, последните новини около Яна и баба Руска са, че молбата им за социални помощи е отхвърлена. Баба Руска се възстановява и е по-подвижна и по-контактна. За съжаление обаче състоянието на Яна се влошава. Особено се влошава нейното зрение, което въпреки осигурените очила и лещи, с помощта на дарители, не само не се подобрява, но дори се усложнява – поради невъзможност една от неповлиялите ползотворно лещи за бъде свалена. Двете жени се сблъскват с остри затруднения по посрещането на своите нужди от лекарства, необходимите на Яна изследвания и консумативи по квартирата, която обитават. Нека да им помогнем според силите си – дори и едно левче да бъде помощта, която човек може да задели, нито помощта е излишна, нито усилието е било напразно.

 

 

 

 

 

По-стара публикация:

В края на месец март (ТУК) и първата половина на месец април (ТУК) ви запознахме със случая на Яна  и нейната майка Руска Костадинова. Благодарение на проведените до момента кампании в медиите, баба Руска се възстановява постепенно от прекарания инсулт и операцията на тазобедрената става. Раздвижванията и рехабилитацията провежда в домашни условия и според силите си Яна. Благодарение на вашата подкрепа Яна имаше възможност да осигури и лечение на себе си след появил се внезапен очен проблем – прегледи при невролози и ядрено-магнитен резонанс. Последният преглед на Яна при специалиста, към когото е насочена, акад. Иван Миланов, е на стойност 150 лв. Сумата Яна успява да заплати чрез заем, който връща, благодарение на подкрепата чрез Дякония.

Яна е подала документи за социална помощ и за назначаване като социален асистент на своята майка, и изчаква необходимата за това процедура. Междувременно на Яна е предложено второ изследване с ядрено-магнитен резонанс за прецизиране на състоянието й, което тя не е в състояние да заплати. Двете жени се сблъскват с остри затруднения  по посрещането на своите нужди от лекарства, предписаните на Яна очила и консумативи по квартирата, която обитават. Наред с това, баба Руска спешно се нуждае от зъбни протези, защото е с извадени зъби отпреди да получи инсулт през декември 2018 г. и се храни затруднено вече месеци наред. Цената на протезите е ок. 600 лв. Нека да им помогнем според силите си:

Контакти за помощ:
Банка ДСК: BG15 STSA 93000024871881
Титуляр: Руска Неделчева Костадинова;
Алианц Банк България: BG69 BUIN 95611000488210
Титуляр: Яна Маринова Тодорова
PayPal.me/YanaTodorova: yanatodorova7@gmail.com
Телефон: 0888 700 707 (Яна Тодорова).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Документи във връзка със състоянието на баба Руска и досигашните изследвания на Яна могат да бъдет открити в по-старите публикации.

Историята на баба Руска и Яна от края на 2018 г. до настоящия момент:

Баба Руска Неделчева Костадинова (79 г.) е прекарала до днес 5 инсулта. Първият от тях я сполетява преди 4 г., когато почиват от инфаркт и рак нейният съпруг и синът й. Последният инсулт се случва през месец декември 2018 г., когато, падайки, възрастната жена счупва и тазобедрена става. Благодарение на кампания по медиите за баба Руска са събрани следства за операция на ставата и други медицински нужди.

Голяма роля изиграва грижата на нейната дъщеря Яна, която е принудена да напусне работа, за да се грижи за майка си. Възрастната жена се нуждае от ежедневни рехабилитации, които обаче не може да си позволи. При това положение Яна сама е принудена, според силите си, да извършва раздвижвания на своята майка. Благодарение на нейните грижи Руска постепенно се възстановява от последния инсулт и е контактна, но за да може да се изправи сама на крака са нужни още поне около два месеца и половина системни усилия.

За съжаление, самата Яна също се нуждае от помощ. През последните дни Яна е принудена да обърне спешно внимание на очите си. Оплакванията са свързани  с движения на очите, които не се поддават на контрол и след преглед при очен лекар, по лекарска препоръка и благодарение на дарения, Яна се подлага на изследване с ядрено-магнитен резонанс. Следващият специалист, към когото е насочена, е невро-офталмолог, а оттам Яна е насочена към акад. Иван  Миланов за консултация и лечение. Прегледът при посочения специалист струва 150 лв., които Яна заема и връща след това, благодарение на събраните чрез Дякония средства. 

Двете жени обаче са в крайно затруднено материално положение. Издържат се основно от пенсията на баба Руска (ок. 400 лв.), от които ок. 200 лв. се удържат по съдебно решение за неизплатени стари наеми. Яна не е здравно осигурена и е принудена да заплаща всички свои прегледи. До момента тя и майка й се справят изключително благодарение на помощта от проведените благотворителни кампании, помощта на дарители и приятели. Двете жени са сами и не могат да получат семейна подкрепа.

Нека помогнем на Яна да подобри своето здравословно състояние, от което зависи и състоянието на нейната майка. Двете жени са в невъзможност без нашата подкрепа да посрещнат своите нужди по изплащане на наем, консумативи, прегледи и лекарства. Надеждата на Яна е завърши раздвижванията на баба Руска, за да не остане възрастната жена на легло, което би влошило бъдещото и състояние, и впоследствие да си намери работа, благодарение на която семейството да стъпи на крака.

Яна прилежно съхранява всички медицински и разплащателни документи. Нека да я подкрепим през следващите два месеца и половина както малитвено, така и материално, според възможностите ни, за да завърши тяхното изпитание благополучно.

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани непосредствено от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 5 =