„Не се грижете всеки само за себе си, но и за другите“ (Филип. 2:4)

Дяконията (социалното служение) е неразделна част от живота на православния християнин както в енорията, така и извън нея.

В началото на ноември се постави началото на доброволческата кампания на фондация „Дякония и мисия“, под наслов „Заедно творим добро“.

Първата среща с доброволците, повечето от които са студенти и бивши възпитаници на Православния богословски факултет, и хората от Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново беше в навечерието на празника Рождество Христово в „Празнична работилница“.

Заедно с възрастните хора изработихме празнична украса за Рождество Христово и новогодишните празници. Снежни човеци, свещници, декорирани шишарки и много ангели, създадоха още настроение в дома и радваха възрастните хора и техните гости.
Хора от Дома гостуваха и на първото издание на инициативата „Четем заедно…“, което се проведе на 13 декември 2019 г. в Православния център „Проф. Тотю Коев“.

Всеки петък следобед са и срещите на доброволци и екип на Фондацията с хората от дома. По време на петъчните ни срещи имаме възможност да гледаме заедно филми на православна тематика, да говорим за светците и тяхното застъпничество и да създаваме приятелства.
Хора от Дома бяха с нас и при поклонническите пътувания до Пловдив, Стара Загора и Казанлък, част от програмата „Дяконийни пътувания“ на Фондацията.

Можете да се присъедините към нашия екип добротворци, като попълните ЗАЯВЛЕНИЕТО. Да си доброволец е възможност да помогнеш на другите! Да си доброволец е предизвикателство, отдаденост и израз на оделотворена любов!

Ако желаете да подкрепите доброволческата ни кампания „ЗАЕДНО творим ДОБРО“, можете да дарите средства по сметка:
IBAN: BG09UBBS88881000901622
BIC: UBBSBGSF
Обединена българска банка
ФОНДАЦИЯ ДЯКОНИЯ И МИСИЯ
Основание за превод: дарение за „Заедно творим добро“.

Източник: https://diakoniamission.org/

Свързани публикации:

Социална доброволческа инициатива на православната Фондация „Дякония и мисия“

Доброволци от инициативата „Заедно творим добро“ зарадваха пенсионери

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × five =