Ловчанска Света Митрополия стартира нова поредица в своята издателска дейност под надслов „Ти си Бог, Който прави чудеса“.

Новите издания представляват антологии, съдържащи множество разкази за древни и съвременни достопаметни събития и чудеса от живота на светците и подвижниците на благочестието. Поредицата предвижда превода и издаването на български език на следните издания на манастира „Св. Дух“ – Оропос, Гърция:

1. Явявания и чудеса на Пресвета.
2. „Благодатни дарове и благодатни хора“, Том 1.
3. „Благодатни дарове и благодатни хора“, Том 2.
4. „Благодатни дарове и благодатни хора, Том 3.
5. Явявания и чудеса на Ангелите
6. Чудеса и откровения по време на Св. Литургия.

В Православието не съществува акцент върху чудото като основа на вярата, но като събитие, което доказва истинността на Православната църква и учение и укрепва личната вяра на мнозина, на първо място в периоди на униние, слабост и маловерие. Вярваме, че с Божия помощ предстоящите издания ще донесат много духовна полза и сладост, отмора и вдъхновение за своите читатели, особено в наши дни, когато по думите на св. Паисий Светогорец „умножилите се логически знания, за съжаление, разколебават в хората самите основи на вярата и напълват душите им с въпроси и съмнения“.

В новата поредица ще влезе и третото издания на „Бърз помощник: Чудесата на св. Лука днес“, което предстои да излезе до края на годината.

Източник: http://predanie.bg/

Свързани публикации:

Ловчанска св. митрополия издава нова детска книжка за Св. Йоан Рилски

Ловчанска св. митрополия издава нови 7 заглавия с духовна литература за деца и възрастни

Ловчанска св. митрополия издава нова книжка за деца

Излезе първата детска книжка за св. Серафим Саровски

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 1 =