Кампанията продължава ТУК.

Обръщаме се към всички с молба за помощ за племенника на презвитера Светлана Еленкина. Публикуваме апела на неговата майка към всички, които имат възможност и желание да помогнат:

Скъпи приятели, синът ми Йордан е на 32 години. Живееше в Маями и работеше в сферата на недвижими имоти. Планирахме сватба в края на януари 2019-та.

През 2018-та  му откриха доброкачествен тумор в челюстта, който трябваше да се отстрани и след това да се направи присаждане на кост. Операцията по присаждане на костта се състоя на 8 ноември 2018г. Тази втора операция доведе до голямата трагедия, която ни сполетя. Лекарска грешка, или низ от грешки (допуснат съсирек) причиниха масивен мозъчен инсулт, в резултат на който дясната половина на тялото на Йордан се оказа парализирана, а речта и способността за говор- напълно изгубени.

След шест месечна борба и неимоверни усилия, Йордан вече се движи с бастун и частично раздвижва дясната ръка. Говорът все още не се е възвърнал и неспособността да общува го доведе до тежка депресия. Неговата годеница на шестия месец се отказа от борбата.

Юни 2019-та доведох сина си в Сарасота, за да мога да се грижа за него. В момента съм в неплатен отпуск. За да се възстанови и върне към нормален живот, той се нуждае от интензивни терапии, които за съжаление не са достъпни за нас. Мои близки щедро предложиха дома си в Сарасота, в който ще останем до есента. Социалната помощ, която синът ми ще получава като инвалид е 840 $. С този доход се издържаме и двамата. Животът ми в Америка не беше лек, но се справях. Отгледах две прекрасни деца, с които се гордея и искам да продължа майчината си мисия и върна независимостта и щастието на сина си.

Обръщам се за помощ към семейството ми, към близки и далечни приятели. Благодаря от сърце за съчувствието, вниманието и помощта! Господ да бъде с всички нас!

С признателност и благодарност : Галина

Всеки, който иска да помогне за рехабилитацията на Дани, може да го направи на следната сметка:
FIRST INVESTMENT BANK AD
SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG22FINV91502017323183
PETKO STEFANOV ELENKIN

За дарители в чужбина, които използват Venmo и Zelle apps: Galina.Jordan@gmail.com 941-807-7609 (Галина Йорданова, майката на Дани).

За банкови преводи в САЩ:

Код на банката Wells Fargo: 063107513, номер на банкова сметка: 2096194101 SWIFT/BIC

Code for Wells Fargo WFBIUS6S, Wells Fargo routing number 121000248, Bank address, city & state: 1 Montgomery Street, San Francisco, CA, 94104, USА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 − four =