Енорията на храм „Св. Петка“ в софийския кв. „Кремиковци“ е подела кампания за снабдяване на иконостаса в храма с икони.

Към настоящия момент част от иконите представляват поставени в рамка цветни хартиени изображения. Целите на кампанията включват изписването на иконите от Царския ред, Апостолския ред, иконата „Тайната вечеря“, Царските двери и извършването на ремонтни дейности по дървената конструкция на иконостаса. Общата необходима сума възлиза на 10 500 лв.

Храм „Св. Петка“ е с важно значение за поддържането на духовния живот в отдалечения софийски квартал, а прекрасните стенописи в наоса са културен паметник от местно значение.

Енорията при храм Св. Петка е малка и без големи финансови възможности. Можем да подкрепим местните хора на следната банкова сметка:

BG87 UBBS 8002 1084 2243 40;
BIC Код: UBBS BGSF;
Обединена Българска Банка АД, открита с благословението на отец Цветослав Йончев и с титуляр: Анжелина Георгиева;
Основание на превода: Дарение за храм „Св. Петка“.

5 Comments

  • Цветелина каза:

    Добавете име на титуляр на сметката.

    • Дякония.БГ каза:

      Добавен е: Анжелина Георгиева, част от Църковното настоятелство на храм „Св. Петка“ – с благословението на отец Цветослав Йончев от храма.

  • Аноним каза:

    Може ли по тази сметка да се преведат пари в евро €?
    Ако сметката е в лева , а се изпратят евро , ще бъдат ли автоматично трансформирани в лева? От чужбина няма как да се преведе лева .. :-/

    Ако не, има ли сметка в евро?

  • Аноним каза:

    Ами минаха вече две седмици от моето запитване на 15 януари по отношение на сметката за дарения и за жалост все още не виждам отговор на въпроса си.. 🤔😐

    • Дякония.БГ каза:

      Простете за голямото забавяне. Откритата сметка е в левове, сумата трябва да бъде обърната в левове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − 17 =