Кои са основните елементи, които трябва да присъстват при изобразяването на светец, научиха участниците във второто будителско ателие, посветено на Св. Софроний Врачански.

Специален гост на работилницата в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца беше Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, който отговори на въпросите на всички деца, свързани с организирания от Врачанска митрополия конкурс за литература и изобразително изкуство на тема: „Св. Софроний Врачански – ярък духовен пример от миналото към настоящето и бъдещето.“

Той обясни на децата защо е важно да почитаме светците и подари на всяко от тях по една картичка с икона на Св. Софроний Врачански. За екипа на РБ – Враца митрополит Григорий беше подготвил щедро дарение на детски книги и луксозно издание на Библията.

В работилницата се включиха малки творци от Начално училище „Св. Софроний Врачански”, детска градина „Дъга”, Згориград, Паволче и Чирен.

С благословението на митрополита, библиотеката организира три будителски работилници за детско творчество. Ателиетата имат за цел да подпомогнат децата да подготвят своите творби за участие в конкурса, посветен на небесния покровител на епархията. Първото ателие отвори врати на 8 юли. Последното ще се състои на 5 август. Крайният срок за участие в конкурса е 1 септември.

Източник: https://zovnews.com/

Свързани публикации:

Във Врачанска епархия се открива конкурс за деца и младежи, посветен на Св. Софроний Врачански

Митрополит Григорий кръсти 15 деца в с. Бреница, Врачанско

Митрополит Григорий изнесе беседа пред деца от Началното училище „Иван Вазов“ във Враца

Врачанският митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и преуспяване на децата

Врачанският митрополит Григорий обсъди с училищни директори възможността за беседи в училищата, посветени на християнските ценности

Обръщение и благослов на Врачански митрополит Григорий по повод Деня на народните будители

Врачанският митрополит Григорий благослови започващата нова учебна година

Врачанският митрополит Григорий призова лекарите да подражават на св. Лука Кримски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two + 10 =