Приключила кампания.

В много напреднал стадий е изграждането на социалната сграда към храм „Св. Паисий Хилендарски“ в старозагорския квартал „Зора“. За нейното довършване (измазване и оформяне на пространството непосредствено извън и около самата сграда), както и за изграждане на лятна кухня за бедни се необходими между 7000 и 10 000 лв. Предвижда се кухнята да може да се затваря и изолира със специална щора, за да бъде отоплявана и ползвана и през студените есенни и зимни дни.

Дългоочакваната социална сграда е предвидена да послужи за много функции: неделното училище и училището за възрастни, за лекарския и логопедичния кабинет към храма, за кабинет, в който предвидения православен психиатър да приема нуждаещите се от насърчение и разговор, за школата по пиано и по компютър“, които организира църковното настоятелство и всички възникващи нужди. Свещеник Йордан Карагеоргиев споделя, че сградата, въпреки своя недовършен вид и сравнително хладното време, вече се употребява в част от своите предназначения.

Всеки, който би искал да помогне може да го стори на следния контакт, като изрично се посочи, че помощта е за Църковното настоятелство при храм „Св.Паисий Хилендарски“ в старозагорския квартал „Зора“:

Банка ДСК – Стара Загора

IBAN: BG84STSA93000005734285

Снимка: http://starozagorskinovini.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + sixteen =